• Co jest nam potrzebne w gastronomii??

    Możliwość komentowania Co jest nam potrzebne w gastronomii?? została wyłączona
    10 lutego, 2018 /  Gastronomia

    lejkiProwadzenie lokalu gastronomicznego wiąże się z wieloma dziedzinami, jakie musimy zgrać i których musimy pilnować. Nie bez powodu zarządzanie w gastronomii jest jedną z trudniejszych dziedzin. Jako managerowie lokalu musimy doglądać logistyki towarów oraz stanu zatrudnienia i kwalifikacji pracowników. Lokal, który przynosi zyski, nie opiera się wyłącznie na dobrej kuchni.

    Co należy do obowiązków szefa lokalu gastronomicznego?

    Do obowiązków szefa lokalu gastronomicznego należy:

    -dobór kadry pracowniczej i zarządzanie nią,
    -logistyka produktów spożywczych,
    -dbanie o kompletne wyposażenie drobne,
    -pilnowanie terminów serwisu maszyn (chłodniczych, dystrybutorów z napojami itp.),
    -kontrola produktów spożywczych pod kątem daty przydatności do spożycia.

    Obowiązków jest wiele, a zapewne jeszcze parę by się znalazło, które należy wykonywać.

    Jak zwiększyć rentowność lokalu?

    Rentowność lokalu możemy zwiększyć poprzez dobrze przemyślane zakupy. Warto jest inwestować w towar najwyższej jakości, ale wtedy jeśli będzie to zauważone przez naszego klienta. W innych przypadkach możemy po-oszczędzać, robiąc zakupy w hurtowni gastronomicznej. Hurtownia gastronomiczna jest nam w stanie zaoferować:
    – produkty spożywcze,
    – asortyment kuchenny: lejki kuchenne, noże, deski do krojenia, szpikulce do lodu, wyciskarki do owoców,
    – ubrania pracownicze: zapaski, fartuchy,
    – wyposażenie sali: talerze, obrusy serwety itp.

    Posted by admin @ 2:36 pm

Comments are closed.